Политическо движение „Социалдемократи" ще подкрепи поискания вот на недоверие към българското правителство заради корупцията.

"Смятаме, че правителството със своята политика и начин на управление стигна корупционни граници, които са вредни за страната и ние не можем да приемем това", се казва в декларация на партията.

От партията припомнят, че в последните две години нееднократно са призовавали трите партии в коалицията за изпълнят предизборните си обещания.  

"Обещанията за честно и прозрачно управление, за ефективни мерки срещу престъпността, корупцията и злоупотребата с власт се провалиха", се казва в декларацията.

Според социалдемократите липсва воля за съществен напредък в тази област, затова и като политическа партия те ще подкрепят действията на опозицията и внесения вот на недоверие.

Припомняме, лидерът на "Социалдемократи" Николай Камов в моменат е депутат от ПГ на Коалиция за България. С изказаната днес позиция това означава, че вотът на недоверие ще бъде подкрепен не само от представители на опозицията.