С ГЕРБ сме в една и съща политическа партия в европарламента, но имаме различни възгледи за България и бъдещето на Европа. С всеки представител на СДС имаме доста повече общо отколкото с представителите на ГЕРБ, коментира пред БТВ зам-председателят на "Демократична България" Радан Кънев.

Той обясни и какво означава да са на диаметрално различна позиция - намаляването на субсидиите на 1 лев и то по този начин е скандален популизъм.

Хората в България са загрижени за демокрацията. Директно се узаконяват политическия рекет върху бизнеса и политическата корупция, както и влиянието на едрия бизнес в политиката, добави Кънев.

Това ще върне страната ни към най-мрачните времена на връзка между политиката и бизнеса.

Партиите могат да преживеят и с малко пари, убеден Радан Кънев

Партиите могат да преживеят и с малко пари, убеден Радан Кънев

Според него не може да има паралел със САЩ относно въвеждането на нулева субсидия

Американски модел на финасиран в Европа не съществува, той е само там има своите сериозни недъзи и критики. Да се говори за американски модел тук е глупост, допълни той.

"Говоренето за американския модел в Европа означава две неща - дълбока политическа неграмотност или желание да се узакони политическата корупция".

Тук, сега става въпрос за коалиция между ДПС и ГЕРБ, а идват местни избори и официализиране на корупцията и коалицията. Основният двигател на тази промяна - ДПС отдавна е известна с обръчите от фирми. ГЕРБ се възхищава от ДПС в местните райони, обясни Кънев.

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ се съгласиха на отворено финансиране на партиите

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ се съгласиха на отворено финансиране на партиите

Те са съгласни, че с 1 лв. субсидия партиите няма как да финансират нито дейността си, нито кампаниите си

Върви процес на затваряне на кейовете на Варна-изток, обсъжда се да се премести държавното пристанище на кейовете на Варна-запад. Вместо това дейността на държавното пристанище се пренася в частно пристанище на Доган.

Финансовия министър трябва да търси по съдебен ред правата срещу Доган, ако става въпрос за пристанище от държавна значимост, коментира зам-председателят на "Демократична България" Радан Кънев.

По думите му, Ахмед Доган като собственик на "ТЕЦ-Врна - може да финансира определена партия. "Ако Доган финансира ГЕРБ - ще получи по-лесно градоустройствени решения, съгласувания и разрешителни за новото си частно пристанище. Той вече получава много лесно всички тези съгласувания, той вече получава мълчаливото съгласие на местната власт. Моят извод е, че може вече бизнесменът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ".

Папазов: ТЕЦ-Варна е купен за 48 млн. евро, Доган придобива 70% за 1,4 млн. лв

Папазов: ТЕЦ-Варна е купен за 48 млн. евро, Доган придобива 70% за 1,4 млн. лв

Той единствен не иска офшорки и съмнителни компании, и застава с името си