Мустафа Карадайъ опроверга твърденията на Радостин Василев, че под давление на президентството и Министерството на спорта ДПС били "посъветвали" депутата от ПП да оттегли кандидатурата си за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Все пак лидерът на ДПС потвърди, че е имало разговор между него, Василев и, оказва се, Кирил Петков. 

Радев и Лечева през ДПС натискали против Василев за шеф на спортната комисия

Радев и Лечева през ДПС натискали против Василев за шеф на спортната комисия

Радостин Василев отказа обаче да уточни с кого от ДПС е разговарял

"Отговорът е да - беше (Радостин Василев) в нашата стая, дойде с Кирил Петков, беше чудесен разговор. И им казахме това, което днес го чухте от трибуната на Народното събрание", каза Карадайъ.

"Кой го твърди това нещо? Добре, ако Радостин Василев ви каже, че сте камила, вие ставате ли камила. Хайде малко по-сериозно", отрече иронично за каквато и да е форма на натиск от "Дондуков" 2 или от ММС той.

"Чухте от трибуната - призовах колегите да вземат да прочетат Конституцията, да прочетат и правилника на НС, ако е необходимо един обучителен курс да проведат кои органи и институции в държавата какви компетенции имат. Включително Народното събрание какви компетенции има, народните представители какви компетенции имат, комисиите в НС какви компетенции имат. Чак тогава можем да говорим, малко по-сериозно", добави председателят на ДПС.

Карадайъ обаче не отговори на обвиненията на Василев, че партията му се отметнала от взето във вторник общо решение за неговата кандидатура, а променила позицията си на 180 градуса на следващия ден.

Народното събрание зацикли и на съставянето на комисиите

Народното събрание зацикли и на съставянето на комисиите

Мустафа Карадайъ призова депутатите да не се вживяват в ролята на Рамбо