Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ акцентира отново върху липсата на реален диалог и поставянето на разделителни линии между партиите в изявлението си пред медиите след проведените консултации.

По думите му именно в тази политическа среда изпъквало ДПС. "Движението за права и свободи в последната предизборна кампания не очертаваше врагове и затова днес водим еднакво разговори с всички. За съжаление, все още сме на ниво разговори, а очакваме да минем на етап диалог."

Попитан от News.bg дали все пак с някоя от партиите в парламента ДПС са достигнали ниво диалог, Карадайъ не отговори в конкретика. "Ние нямаме разделителни линии, нямаме предварителни условия. Както виждате, в парламента си говорим с различните партии", избегна въпроса той.

И излезе с неортодоксална концепция: "Къде на шега, къде на сериозно, дори при разговора с президента му предложихме - президентската институция е мястото за обединение, ако има удобна зала тук в президентството, да вземат като конклава във Ватикана да ни затворят до бял пушек. Българските граждани очакват да има правителство, да се решават проблемите, които произтичат от кризите, в които живеем."

ДПС искат да чуят конкретни политики, за да решат дали да подкрепят ГЕРБ

ДПС искат да чуят конкретни политики, за да решат дали да подкрепят ГЕРБ

ДПС има ясни идеи за съдебна реформа и борба с корупцията