Докато на военния полигон Црънча се провежда мащабно военно учение за сертифициране на наша тактическа група, жители на селото протестират с искане за закриване на полигона, съобщи БНР.

Вместо обяснение и разговор министър Каракачанов отговори лаконично на искането на жителите: "Може би ще поискат да закрием и държавата."

Сертифицирането на тактическата група е за специални операции към силите на НАТО. На демонстрациите присъства и ресорният министър Красимир Каракачанов. 

Пазарджишко село с ултиматум към военното министерство

Пазарджишко село с ултиматум към военното министерство

В Црънча ще организират блокада, ако ведомството не закрие полигона си там

Хората от пазарджишкото селище недоволстват и от евентуалното екологично замърсяване на района. Военният министърът пристигна с вертолет и така избегна срещата с протестиращите. По думите му днес вниманието е насочено към учението заради изключителната му важност за въоръжените ни сили.

"Специалните сили са една от единиците в Българската армия, които не само по закон, но и по подготовката, която получават, са изключително важни в нашите въоръжени сили", каза Каракачанов.

Хората настояват полигонът да бъде преместен от там. Над 30 протестиращи с плакати и български знамена останаха пред огражденията.

"Постоянно сме като във военно положение. Така живеем. Гърмежи непрекъснато, артилерийски гръмове, треперят целите къщи", казаха протестиращите, които се надяват на среща с военния министър.