"Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета. Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел", пише във "Фейсбук" лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

"Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", допълва той по повод трагичния случай, при който преди два дни дете бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря.

Вчера, след часове издирване и преследване, в околностите на селото бе заловен 21-годишният Мартин, безработен, малограмотен и вече осъждан за блудство и кражби.

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Цветеслава Гълъбова не смята, че Мартин Трифонов има психическо заболяване

"Като заместник министър-председател на България преди повче от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им. Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване. Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерски съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста ѝ", съобщават от ВМРО.

Припомняме, в началото на февруари, Каракачанов разпространи Концепцията си, включително и през медиите.

Това стана след като на 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново, а в селото възникна сериозно напрежение, включително и покрай събарянето на незаконните постройки в махалата.

Без етнически умисъл в концепцията за интеграция на Каракачанов

Без етнически умисъл в концепцията за интеграция на Каракачанов

Недоумява какво политическо некоректно има в думата "циганин"