Бившите партньори от НФСБ и от "Атака" сблъскаха позициите си в парламента заради военния министър Красимир Каракачанов.

Депутатът Десислав Чуколов поиска днешното изслушване на министъра да се предава по БНТ и по БНР. Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов веднага поиска това предложение да не се приема. Той обвини националистите в клеветническа кампания. 

От "Атака" видяха какво значи "да се скъса ластика", обясни Каракачанов

От "Атака" видяха какво значи "да се скъса ластика", обясни Каракачанов

За доброволните отряди има съгласие

Именно от "Атака" поискаха изслушването на министъра. Чуколов поиска обяснение защо от военното министерство продават на безценица военни имоти и да се обясни за кадровата политика на ВМРО. Според атакиста трябвало е да се спрат тези сделки при съмнение за корупция. От "Атака" отново поставиха въпроса за американските бази у нас.

Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов подчерта, че явно Десислав Чуколов не е разбрал какво е имот с отпаднала необходимост и каза, че атакистът получавал висока депутатска заплата 15 години неоснователно.

Затова от трибуната военният министър се зае да му обясни какво е имот с отпаднала необходимост и как се извършва продажбата на такива имоти. Те се продават през търг. Продажната цена не може да е по-ниска от данъчната оценка, умножена по 10%. 

Депутатите чакат отчет от Каракачанов за продажбата на военни имоти

Депутатите чакат отчет от Каракачанов за продажбата на военни имоти

Лидерът на ВМРО ще трябва да докладва и за кадровата политика

Продажбите минават през вътрешна и външна оценка на Военна полиция и на ДАНС. Каракачанов не е продал архипелази, острови и полуострови, жълти павета, стана ясно от думите му.

"Явно се бъркате с полуостров Чукотка", каза той към атакистите. За пръв път министър на отбраната връща имоти на МО, похвали се военният министър. "Политиката ми е да съхранявам", заяви още министърът.

Около 3500 военни нямат жилище, от тях 1200 са в София. Той иска върху военните имоти министерството да придобие жилища. 

В отговора си пред депутатите военният министър Красимир Каракачанов обясни, че за периода 2001-2008 г. по процедури са продадени общо 392 имота за 7 години. За периода 2009 до сега са продадени 196 имоти.

"Откакто аз съм министър на отбраната - за 2 години и 10 месеца са продадени 10 имота, от които една част са наследени като процедура от служебното правителство - процедурата (по продажба) е минала, аз трябва само да разпиша договора. За 2018 г. с моя заповед са открити 10 процедури, но са продадени само два имота. През 2018 г. са продадени 4 имота. За тези 3 г. откакто аз съм министър са продадени 16 имота", каза Каракачанов.

За времето, когато съм бил министър няма продажба или свръхпродажба на имоти. По мое време са продавани най-малко имоти за всяка една година поотделно, увери военният министър. Първото Ви обвинение, което тиражирате в медиите, доказва, че е лъжа. Няма масово продаване на имоти. За пръв път 56 дка, подарени на община Поморие, са върнати на МО. Шест имота в Пловдив - почти 90 дка в центъра, бяха върнати на министерството.

Политиката ми като министър на отбраната е била не да продавам, а да съхранявам, заяви Каракачанов.

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

Превърнал Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти

Красимир Каракачанов обвини Чуколов, че като идолите си Гьобелс и Сталин повтарял лъжи.

Павел Шопов пък се възмути, че лидерът на ВМРО станали душманин на Атака. Той дори се скара на председателя на парламента Цвета Караянчева, че не направила забележка на Каракачанов. "Не ми дръжте такъв тон", не се даде парламентарният шеф. 

Десислав Чуколов попита дали под сделките стоят подписа на Каракачанов и дали е продавал имоти сякаш е на маса с кебапчета и кюфтета и водка за питие. Военният министър каза, че националистите редовно яли кебапчета и кюфтета в скъп столичен ресторант до Столичния общински съвет (СОС).

Валери Симеонов попита: "Колко още помия може да изтърпите, без да заведете дело", на което Каракачанов отказа да отговори.

"Лъжец" и "Изкъпи се" викат си Каракачанов и атакистите в кулоарите

"Лъжец" и "Изкъпи се" викат си Каракачанов и атакистите в кулоарите

Кулоарният екшън се разигра след изслушването на министъра за военните имоти