"Какво означава да се скъса ластика? Това означава - опъваха, опъваха, плюха Валери Симеонов, плюха мен и сега единият стои гордо като общински съветник (лидерът на "Атака" Волен Сидеров - б.р.), а другите - на независимите банки в парламента. Те го изпитаха, видяха какво означава.". Това обясни в студиото на bTV Красимир Караканов - лидер на ВМРО и коалиционен партньор на управлението от страна на патриотите.

"Не сме се събрали да се обичаме, имаме нормални отношения", обясни отношенията в коалицията на патриотите вицепремиерът по сигурността, военен министър и лидер на ВМРО Каракачанов. 

Каракачанов за отношенията в коалицията: Ластикът наистина е опънат
Обновена

Каракачанов за отношенията в коалицията: Ластикът наистина е опънат

Той не искал да го къса, но ластикът щял да изплющи нанякъде

За отношенията в управляващата коалиция Каракачанов заяви, че с вътрешния министър Младен Маринов се разбира прекрасно. "Но е факт, че тези неща научавам от медиите - не само акции, а за проблемите. Защо трябва да ги искам, вместо да ги получавам", запита Каракачанов, който е вицепремиер по сигурността.

За думите му, че научава от медиите за акциите на прокуратурата Каракачанов обяви, че бил повече ядосан за това, че няколко пъти на Коалиционен съвет поставят въпроси, влезли в програмата за изпълнение и те се отлагат.

"Хората те оценяват по това какво си направил. Предложили сме концепция за интеграция на циганското население. А за доброволните отряди има съгласие - и това ще бъде прието", обясни Каракачанов.

Относно искането на партия "Атака" да даде справка утре в парламента за продажбата на военни имоти, Каракачанов каза: "Тези момчета изпълняват нечия поръчка. Аз ще отида. Ще представя пред парламента график и ще се види кога са продадени и кога не са продавани имоти".

Той уточни, че е на поста военен министър от 2 г и 10 месеца. За този срок са продадени само 16 имота, пет от тях са наследени като процедура от служебното правителство.

"Няма нито един лъскав имот - за кои полуострови (говорят от "Атака", те нещо се бъркат с Крим, тези хора. Никакви полуострови не са продадени на морето или атрактивни имоти", каза Каракачанов.  

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

Превърнал Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти

Припомняме, на 29 юни 2006 г. армията освободи 375 декара в северната част на закритото поделение в Черноморец, за които има реституционни претенции. Това е част от терена на бившето военно поделение в бургаското село Черноморец.

Въпреки това през годините периодично е имало претенции за тези имоти.

През април 2019 г. решение на Министерския съвет за продажба на държавен имот в Черноморец разгневи местните жители. Това са терените на бившето военно поделение, които заедно със сградите в местността Червенка се продават.

Месеци по-късно, в края на август, бургазлии поискаха оставката на министър Красимир Каракачанов. Те протестираха срещу подготвяната продажба на военните поделения в местностите Червенка и Аклади организират жители на Черноморец.

Три дни по-късно от военното министерство съобщиха, че е прекратена тръжната процедура за продажба да поземления имот в местността "Герени", община Созопол.

Почти месец по-късно жителите на три селища в района на Созопол протестираха срещу продажба на имоти на МО. По думите на наследници от 2005 г. те настояват министерството на отбраната да им върне земеделските земи, намиращи се в местностите "Червенка" и "Аклади". Водят се и съдебни дела.