На днешния VII-ми редовен конгрес на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на партията с 516 гласа. Той е на поста от 22 години

Един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват, каза Каракачанов в словото си след избора, като изрази благодарност към делегатите, които му гласуваха доверие за пореден път. 

"Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на Вас. Не защото съм най-великият или най-красивият, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех", изтъкна той.

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Той вижда война между две цивилизации - християнската култура и ислямския радикален свят

"Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам: Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба", подчертал Каракачанов. 

Делегатите на конгреса на ВМРО преизбраха досегашните членове на националното ръководство - заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове - Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова.

Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения - членове на НИК, са съответно депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

За ВМРО Македония е братска и българска

За ВМРО Македония е братска и българска

Джамбазки открил инструментите за защита на българския интерес в ЕП