Противник съм политиците да се бъркат в спорта. Както виждате спортът се комерсиализира. Според мен, неуспехите на българския спорт се дължат на това, че политиците се бъркат, но няма как да имаме спорт, когато децата не тренират. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Челеларе, цитиран от "24 часа". 

По думите му децата не спортуват, защото не са им създадени условия. 

По отношение на това дали може да се докаже корупцията в спорта, Каракачанов заяви, че обвиненията ги отправя прокуратурата.

"Че има корупция, има, но дали може да се докаже. То се вижда - купени мачове, нагласени мачове, черно тото", изтъкна вицепремиерът.

И Каракачанов иска твърдост срещу агитките

И Каракачанов иска твърдост срещу агитките

Част от агитките се занимават с различни дейности като разпространение на дрога

Той посочи още, че главният прокурор не само по този, но и по други, се вижда, че е активната страна в процеса. Но след това се стига до съда и той дава присъдите.

В тази връзка той направи паралел със случая на Полфрийман като заяви, че от една страна зам.-директора на затвора прави характеристика, че не се е поправил, но съда взема мнението не на администрацията на затвора, а на една организация, която никой не избрал за нищо, никой не е гласувал, дори не е назначавал.

За съжаление този ултралиберален, бих го нарекъл джендърски подход, не решава проблемите в правосъдието, подчерта Каракачанов.

Борисов: С Каракачанов ли сме - няма страшно за границата

Борисов: С Каракачанов ли сме - няма страшно за границата

Взети всички мерки, но най-важна е дипломацията

Според вицепремиера ситуацията на границата ни е спокойна и компактни групи бежанци няма, нито на турската, нито на гръцката граница.

Той е на мнение, че се очертава продължителен конфликт, тъй като в Сирия продължават да се водят действия, а кюрдските отряди се активизират също.

Позицията на Каракачанов: Баланс спрямо Турция, твърдост на границата

Позицията на Каракачанов: Баланс спрямо Турция, твърдост на границата

Очаква ЕС да продължи разкрачената позиция