В агитка не се предприемат силови действия. Това обясни военният министър Красимир Каракачанов след заседанието на Министерски съвет по темата за скандала след мача с Англия.

Полицията си е свършила работата, без да използва сила и това е похвално, по мнението му. Каракачанов подчерта, че част от агитките се занимават с различни дейности като разпространение на дрога и организиране на протести и контрапротести

Задържаха четирима от феновете, показвали расистки жестове на мача с Англия

Задържаха четирима от феновете, показвали расистки жестове на мача с Англия

Те са открани в 1-во РПУ за обяснения

Затова и според него трябва по-твърдо да се действа спрямо агитките. Законът не трябва да се разделя на морален и неморален и футболното хулиганство не трябва да се толерира.

Според Каракачанов държавният глава Румен Радев с коментара си: "Какъвто футболът, такова и управлението", отново се заяжда с кабинета. Вицепремиерът пита дали футболът е бил по-добър по времето на Орешарски и Станишев.

Самият Каракачанов призна, че от десет години не ходи на футбол, защото нямало такъв. Именно това озлобявало агитките. Какво да гледам отбори, които нямат хъс да се борят, недоволен е военният министър. Държавата трябва да се намеси с финансиране в детския спорт, по думите му. 

УЕФА повдигна обвинение срещу България за 4 нарушения на мача с Англия

УЕФА повдигна обвинение срещу България за 4 нарушения на мача с Англия

2 обвинения са повдигнати и на Английската футболна асоциация

Припомняме, спортните страсти се бяха разгорели още преди мача България-Англия.

Двама британци бяха участвали в различни сбивания нощта преди срещата. Трети бе открит в неадекватно състояние, но след като е закаран в "Пирогов" бе проявил агресия към лекарите. На път към районното англичанинът е починал.

Часове преди срещата британски фенове бяха обръщали маси и чупили чаши в заведения в центъра на София. Имаше 10 арестувани - български и чужди фенове на отборите.

Първата оценка на МВР бе, че мачът е преминал спокойно.

След това в английските медии излезе информацията за расистките призиви от зрители на стадиона.

Сутринта премиерът Бойко Борисов поиска оставката на председателя на БФС Борислав Михайлов.

Първоначално Михайлов отказа да подаде оставка.

След това Михайлов се оттегли от поста.

Малко по-късно стана ясно, че ГДБОП и Спецпрокуратурата влязоха в офиси на БФС в Бояна.

По-късно британският посланик в София Ема Хопкинс бе поканена в сградата на МВнР. Тя оцени високо толерантността на българския народ и каза, че ще предаде на Лондон извинението за поведението на група от зрителите на стадион "Васил Левски".

Междувременно британският спортен министър Найджъл Адамс препоръча британският футбол първо да напише собственото си домашно "преди да започне да проповядва" за расизъм.