СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София, съобщи БНР.

До момента петима от тях вече са открити и са отведени в 1-во РПУ в София за обяснения.

Расистките обиди на мача с Англия били предварително организирани
Обновена

Расистките обиди на мача с Англия били предварително организирани

Оставката на Михайлов трябва да бъде приета на Конгрес, смята Касабов

Полицейските действия продължават на територията на София.

По информация на БНР има хора и от провинцията, от съседни на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските управления.

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз
Обновена

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз

Заради расистките изпълнения на родните агитки на вчерашния мач с Англия

Мачът, завършил със загуба на българския национален отбор с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част заради расистки скандирания от страна на част от българските запалянковци.

Припомняме, че вчера, 15 октомври, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна". За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Родните расисти в крайна сметка видяха унизителна загуба на България

Официално бе обявено, че акцията на антимафиотите е срещу група, която е правила далавери с нарядите на съдии. Коментарът на премиера бе, че операцията на ГДБОП в Българския футболен съюз е планирана отдавна.

Премиерът беше категоричен, че акцията е подготвена преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия - България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

Боби Михайлов подаде оставка

Боби Михайлов подаде оставка

Предстои да бъде представена пред Изпълнителния комитет на централа

По-късно британският посланик в София Ема Хопкинс бе поканена в сградата на МВнР. Тя оцени високо толерантността на българския народ и каза, че ще предаде на Лондон извинението за поведението на група от зрителите на стадион "Васил Левски".

Междувременно британският спортен министър Найджъл Адамс препоръча британският футбол първо да напише собственото си домашно "преди да започне да проповядва" за расизъм.