Съжаление за недопустимата проява на малка група изрази и. д. генералният директор "Двустранни отношения" на МВнР Христо Полендаков пред британския посланик в София Ема Хопкинс. Информацията е на МВнР.

Тези прояви бяха на мача "България-Англия" снощи и намериха широк негативен отзвук в британските медии. Те доведоха до негативни квалификации по отношение на българския народ и държава. 

От българска страна са взети незабавно всички мерки за разрешаването на случая, както от правителството, така и от правоохранителните органи, заяви Полендаков. 

Английският футбол да си напише домашното за расизма, преди да проповядва

Английският футбол да си напише домашното за расизма, преди да проповядва

Това смятат британският спортен министър Найджъл Адамс и депутати, но не оттеглят критиките си към България

Посланик Хопкинс бе поканена на среща в МВнР с и. д. генерален директор "Двустранни отношения" на МВнР Христо Полендаков. Той повтори категоричната позиция, изразена вече от премиера Бойко Борисов, която осъди недопустимите ксенофобски прояви на група български фенове по време на мача Англия-България.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ.

Преди срещата, по разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с Н.Пр. Ема Хопкинс.

По телефона пред вицепремиера Захариева и на срещата с директора Полендаков британският дипломат изказа своите добри впечатления и благодарности за бързата реакция на българското правителство по случая. Тя ще предаде впечатленията си и на британското правителство. 

10 арестувани преди мача България-Англия

10 арестувани преди мача България-Англия

Без сериозно напрежение премина футболната среща

Ема Хопкинс информира, че заместник-министърът по спорта, медиите и творческите индустрии Найджъл Адамс вече е изразил публично положителната оценка на британското правителство от реакцията на българското правителство този следобед по време на изслушване в британския Парламент.

Зам.-министър Адамс приветства и "бързата реакция на българското правителство" в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин

Британец почина в София

Британец почина в София

Мъжът бил открит в неадекватно състояние