Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов препоръча на политиците да четат Васил Левски, за да не се стига до разделение на нацията, до каквото довел скандалът между президента, премиера и главния прокурор, съобщава БНР.

Във Велико Търново, където изнесе лекция за Апостола пред курсантите от Националния военен университет, Каракачанов заяви, че въпросната размяна на реплики е опит за политическо влияние върху избирателите.

По негови думи у нас има разделение на властите и всеки според възможностите си трябва да си гледа работата за обединение на нацията. По тази причина той посочи Красимир препоръча на държавниците да четат Левски, но не избирателно.

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

По думите му скандалите разголвали управленското му безсилие

"В днешния ден мога да кажа само - четете Левски: "От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи", цитира Каракачанов думите на Дякона.

Всеки дърпа чергата или, бих казал, електората, защото разделението създава добра възможност, подчерта той.

Силовият министър оцени високо инициираните от главния прокурор съвместни акции с МВР срещу битовата престъпност и отрече да се е месил в работата му.

"Аз акъл на никой не съм давал. Като министър на отбраната издавам заповеди в Министерството на отбраната на моите подчинени", изтъкна той.

Борисов за подслушването: Тарикат мъж не писка

Борисов за подслушването: Тарикат мъж не писка

Той самият бил смазан от подслушване, но мълчал