В зайчарника със скандали на Борисов не останало място. Тази позиция изрази президентът Румен Радев в отговор на коментара на премиера в Мюнхен за СРС скандала.

Той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, смята държавният глава. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали, захапа той Бойко Борисов.

Премиерът използва службите за свои политически цели, по мнението му. Указва на прокуратурата кого да размаже, недоволен е Радев.

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват
Обновена

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват

Някой е цопнал някъде - това не е моя вина, заяви премиерът

Полицията била ангажирана да респектира нелоялните българи. Не трябва да допускаме България да се управлява с копойски методи, подчерта Радев.

В безсилието си Борисов атакувал семейството на Радев. Управленските методи на премиера издавали битието му от началото на прехода.

Скандалите разголвали управленското му безсилие, според президента. Борисов осъзнавал, че оставката не е решение.

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Гешев не виждал само престъпността и корупцията в Министерски съвет

Преди дни в парламента се скараха за това страхлив ли е премиерът Бойко Борисов. 

Припомняме, че от държавното обвинение разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

Иван Гешев: В България няма абсолютни имунитети

Иван Гешев: В България няма абсолютни имунитети

Прокуратурата още нямала доказателства, че президентът говори в СРС-тата

Въпросът бе повдигнат и по време на отчета на президента, като Румен Радев заяви, че няма никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев, но е убеден, че не е вършил нищо нередно.

На 29 януари от прокуратурата обявиха, че спират контакти с президенството.  Няколко дни по-късно главният прокурор заяви, че в България няма абсолютни имунитети.