Някой е цопнал някъде - това не е моя вина. Съжалявам, че такива глупости... те се омазаха и искат да изхвърлят проблема към мен. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мюнхен, където участва в 56-та поредна годишна конференция по сигурността.

На репликата: "Антон Кутев Ви обвини, че сте подслушвали президента", Борисов каза - "верно ли такива глупости? Той не познава закона". 

Румен Радев очаква отговори, но очаква и всичко друго

Румен Радев очаква отговори, но очаква и всичко друго

Въпросите ми бяха много ясни и конкретни

Това че някой се е омазал, хъкал-мъкал изведнъж мен да ме намесват в такива работи. ДАНС, МВР, ДАР работят по свои закони. Аз не само че нямам достъп до СРС-та, не само че никой не ме пита, а и всички СРС-та се разрешават от съда. Къде им е разрешено президенът да бъде подслушван, каза Борисов.

От 3 месеца не са идвали прокурори в сряда на сбирката. С този прокурор се разбрахме: "Да се размаже всичко живо, което (използвам жаргон), което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Така че - виждате - вчера двама министри и главния прокурор. Всички служби - БОП, ДАНС, полиция, са впрегнати и работят в тази сфера. За това сме се разбрали. Ма дали арестуват министри, дали арестуват зам.-министър - който и да е - това не е моя работа. Това не ме интересува и не искам и не ми я долагат, каза премиерът.

От там нататък - по водите, някой е слагал байпас - за това сме се разбрали. За борба с контрабандата - от 34%, когато Кутев е управлявал и неговата партия - 3,4%. Милиарди са вкарани в бюджета, увери Борисов.

Когато партията на Радев мен ме подслушваха в тоалетната и ме записваха, тогава стиснах зъби. Като разбрах (че президентът е бил подслушван - б.р.), ми стана крайно неприятно. Това пречи на стабилността, не е хубаво да има такива скандали. Това семейство (на президента - б.р.) трябва да седят колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното, само себелюбието е важно за тях - нищо друго, каза Борисов пред журналисти в Мюнхен.

Борисов се закле, че няма нищо общо с подслушването

Припомняме, на 12 февруари президентът запита знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона.

Журналистите да не търпят обидни квалификации, призоваха от АЕЖ

Журналистите да не търпят обидни квалификации, призоваха от АЕЖ

В думите на Иван Гешев към Атанас Чобанов има намек за компромат, смята Иван Радев

На въпрос, че международната организация "Репортери без граници" внесе призив срещу намесата в работата на медиите, Борисов побърза да каже, че работи добре с тях.

"Не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. За хазарта го подкрепихме с цялата мощ на ГЕРБ. Трябваше просто да се извини", каза Борисов по повод изказването на зам.-председателя на парламента Валери Симеонов, че имало подкупни журналисти, защото не са предали в ефир информация, казана от него и касаеща пряко внесени от Симеонов промени в законопроекта за хазарта.

"Някой път човек е изнервен, може да се изпусне. Има ден за прошка - и на най-големия си враг се обаждаш и казваш: "Прощавай, сгрешил съм", особено, когато е без да искам", заяви премиерът.

Една частна телевизия дали ще пуснат или не - си е тяхна работа, зрителят е този, който определя да ги гледа или не. Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща. Човешко е да сгрешиш, човешко е да се извиниш, каза Борисов по повод твърдението на Симеонов.

Запитан: "Трябва ли да се промени политическият модел по отношение на медиите в България?", той попита какъв е политическият модел и допълни: "Аз нито имам медии, нито имам вестник".

"Не е добре, но няма скрито-покрито. Искат да ме замесят. Което зависеше от мен да забраня на ГЕРБ, моята си партия думата импийчмънт да не я произнасят", каза Борисов. 

Бойко Борисов: България мечтае за справяне с нелегалната миграция

Бойко Борисов: България мечтае за справяне с нелегалната миграция

Страната ни може да помогне на Ирак за икономически реформи