"При мен никога не е поставян въпросът да се подслушва Радев. Той не е подслушван и няма да го позволя, ако дойде такова нещо до мене. Сега просто искат да си измият с мен ръцете, да се превърнат в жертва".

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на News.bg дали с ръкуването му с държавния глава може да се очаква по-добър тон между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Коментарът си той направи, след като взе участие на 30-годишнината от създаването на КНСБ.

"Аз никога не съм го нарушавал. Вие видяхте, че аз отидох при него, поздравих го и не се възползвах от трибуната една дума да кажа", подчерта министърът-председателят и още веднъж повтори, че няма нищо общо с подслушването на президента.

Борисов и Радев си стиснаха ръцете на рождения ден на КНСБ

Борисов и Радев си стиснаха ръцете на рождения ден на КНСБ

Въпреки обтегнатите отношения между двамата

"Аз нито една дума не съм казал и сега не казвам. Мен ме смазаха от подслушване, смазаха ме от подслушване. Мълчах като... Тарикат мъж не писка. В тоалетната ми бяха турили подслушвателно, не помните ли?", запита Борисов и не отговори повече на журналистически въпроси.

Премиерът иначе не е слушал какво е казал президентът от сутринта, но е на мнение, че на тържеството на КНСБ всичко е минало добре. "Аз пред вашите колеги в Брюксел се заклех във внуците си, че аз не съм подслушвал Радев по никакъв начин. Нито съм знаел, нито.. И президентът не е подслушван, а военният началник на ВВС. Не знам, не искам да знам и не съм знаел", коментира Бойко Борисов.

Припомняме, от държавното обвинение разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

По-късно държавният глава запита знаел ли е премиерът за подслушването.

От своя страна Борисов заяви, че не иска да знае кого подслушват и кого арестуват.

По-рано днес президентът отново нападна Борисов, посочвайки, че премиерът опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника. Заради думите му председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му.

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

По думите му скандалите разголвали управленското му безсилие