Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му. Това написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във Фейсбук по повод критиките на държавния глава към премиера Бойко Борисов.

Според нея не е сериозно един битов казус около кариерното развитие на съпругата на Радев да се превръща в тема на деня и повод президентът да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет.

Тя напомня на държавния глава, че разделението на властите е защитено от Конституцията.

"Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна. Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос", обръща се Караянчева към Радев в социалната мрежа.

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

По думите му скандалите разголвали управленското му безсилие

Тя призовава "да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори".

По нейни думи правителството стои стабилно, а личната вендета, която преследвал президентът, нямало да доведе до нищо добро.

Караянчева подчерта, че демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни дори за хора, които идват от армията.

Явно г-н президентът е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго, заключава тя.

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват
Обновена

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват

Някой е цопнал някъде - това не е моя вина, заяви премиерът

Припомняме, от държавното обвинение разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

Въпросът бе повдигнат и по време на отчета на президента, като Румен Радев заяви, че няма никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев, но е убеден, че не е вършил нищо нередно.

На 29 януари от прокуратурата обявиха, че спират контакти с президенството. Няколко дни по-късно главният прокурор заяви, че в България няма абсолютни имунитети.

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Гешев не виждал само престъпността и корупцията в Министерски съвет