"Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив". Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във Варна.

По думите й обаче в чужбина се говори за високия икономически растеж на страната.

"Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората", подчерта парламентарният шеф.

Румен Радев: Скандалите са в правителството

Румен Радев: Скандалите са в правителството

Питайте премиера какви са вътрешнополитическите и личните мотиви за Георгиев

Караянчева коментира още, че БСП са обещали сериозна законодателна дейност, но все още я очакват в парламента. Тя запита къде е изчезнала Елена Йончева, която преди европейските избори била активна и обикаляла институциите с папки.

"Йончева се скри, но на оклеветените хора и институции извинения не бяха поднесени", напомни председателят на Народното събрание.

Тя сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар и посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията.

"Ние не сме политици, за да се видим по телевизията, а за да помагаме на хората, ние работим за тях. Гражданите очакват от нас решения и ние с делата си трябва да се борим за тяхното доверие не един месец, а непрекъснато", допълни още Караянчева.

Румен Радев: Премиерът очевидно губи самообладание

Румен Радев: Премиерът очевидно губи самообладание

Ген. Дяков получи много добро предложение за работа, каза президентът