"Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни". Това заяви президентът Румен Радев, помолен да коментира твърдения на премиера за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

Държавният глава е на Шипка за отбелязване на 142 години от шипченските боеве.

"Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа", каза Радев пред журналисти. 

Припомняме, че на редовно правителствено заседание министрите от кабинета "Борисов-3" решиха генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г.

Ген. Данчо Дяков бе първо съветник на президента Радев, а след това одобрен за началник на Национална служба за охрана.

Президентът призова да отстояваме свободата си срещу свои и чужди посегателства

Президентът призова да отстояваме свободата си срещу свои и чужди посегателства

Шипка е нашият храм на свободата, съграден с кръвта на българските опълченци

Запитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), след като досегашният шеф беше изпратен на дипломатическа служба, Румен Радев напомни, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на премиера Бойко Борисов.

"Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев", коментира Радев.

Припомняме, след като стана ясна номинацията на Георгиев за консул във Валенсия, българите там изразиха своето недоволство. 

Назначението на Пламен Георгиев за консул било бедствие

Назначението на Пламен Георгиев за консул било бедствие

Квотата на политическите назначения в дипломацията отдавна е надхвърлена, смята Симеон Николов