Председателят на Народното събрание и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Цвета Караянчева, която участва тази вечер в тържествения митинг-заря по повод 183 години от рождението на Васил Левски, преди това се срещна с кметовете и общинските съветници от ГЕРБ в община Карлово.

Тя ги увери, че "структурите на ГЕРБ функционират отлично. Членовете на партията са активни в своята обществена дейност и няма от какво да се срамуват. Дори напротив - увеличените доходи, подобрената инфраструктура, стратегическите проекти и влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз само могат да ни карат да сме горди, че сме част от тази политическа партия".

Цвета Караянчева призова кметовете и съветниците непрекъснато да бъдат сред хората, за да им разказват за редицата успешни политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента.

Тя увери съпартийците си, че "ГЕРБ е единствената партия в страната, която още сега може да се яви на избори. И ще ги спечелим, съдейки по прогнозите на всички социологически агенции. Но именно защото осъзнаваме своята отговорност пред над 1 млн. души, подкрепили ни на изборите - не можем с една оставка да хвърлим държавата в криза и безвремие", посочи председателят на парламента. 

Според Цвета Караянчева президентът Румен Радев не живее в реалността. "Той и гравитиращите около него провалени полицити най-нагло се присламчват към недоволните млади хора. Мечтаят да влязат във властта през задния вход, който в този случай се нарича служебно правителство. Угрозата от това само ни прави още по-твърди в намерението си да изкараме целия мандат, защото с разединител начело и съмнителни кадри за министри - последиците за страната може да са катастрофални", отбеляза тя.

Караянчева към Радев: Единение не се постига с вдигат юмрук
Обновена

Караянчева към Радев: Единение не се постига с вдигат юмрук

Тя е убедена, че президентът вече има готов служебен кабинет

По отношение на Цветан Цветанов Караянчева коментира, че не говори добре за един човек да атакува доскорошните си колеги и приятели. Тя припомни упреците му: "Не сме усещали пулса на обществото, абдикирали сме от смесените региони, имали сме връзки с ДПС". А след това коментира: "Не съм сигурна дали самият Цветанов вярва в това, което изрича по медиите. Нали самият той дълги години участваше във всички тези процеси. С очите си виждаше как работим в смесените региони. Обидно е отношението му, но ние няма да влизаме в неговия тон. Ще пожелаем успех на проекта му, но нека не хвърля кал по хората, с които довчера е работил", завърши Цвета Караянчева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали.