"ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на пандемията. Кабинетът не усети пулса на обществения интерес. Това заяви пред БНР председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Според него е трябвало да има диалог, но поради липсата на такъв, хората са останали с усещането, че властта е заинтересована само от оцеляването си.

По думи на Цветанов протестът е започнал като морален, но бездействието на кабинета го е превърнало в политически.

Той смята, че нито една политическа сила няма да получи дивидент от този протест и ситуацията излиза извън контрол.

Цветан Цветанов: Ще направя политически проект

Цветан Цветанов: Ще направя политически проект

ГЕРБ нямат спирачен път, Борисов живее във виртуален свят

Цветанов изтъкна, че протестиращите са предимно млади, образовани и интелигентни хора, които искат да променят случващото се.

При загуба на обществено доверие вариантът е предсрочни избори, категоричен бе той. Според него, колкото повече това се забавя, толкова повече ще се създава противопоставяне между обществото и институциите, а това ще е вредно за страната.

Трябва да коригираме много в управленския си подход, отбеляза той.

Според Цветанов трябва да има консолидиране на парламентарно мнозинство, което да е гарант за върховенство на закона. По негови думи трябва да бъде върнат авторитетът на парламентаризма, даващ възможност да се чуе различното мнение.

Цветанов определи като "кризисен пиар" опита на премиера Бойко Борисов да се разграничи от влияние на ДПС.

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Управляващите чували много добре всички протестиращи

Той съобщи, че ще учреди новия си политически проект на 27 септември, като името му ще е свързано с евро-атлантическия път. По негови думи към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ.

"Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите", категоричен бе той.