Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски очаква ГЕРБ да спечелят редовните парламентарни избори догодина за четвърти път и то зашеметяващо.

"Правителството няма да падне", увери Гърневски в сутрешния блок на БНТ, защото няма право да остави на произвола на съдбата всичко свършено до този момент през мандата. Бойко Борисов доказа авторитета си сред евролидерите, по думите на Гърневски, а БСП се плаши, че когато се изпълни програмата до края на мандата, ГЕРБ няма начин да не спечели и за четвърти път.

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов
Обновена

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

И тримата са декларирали своята готовност, подават оставките си още утре

"На 26 март победата ще бъде зашеметяваща, защото няма да имаме противник. БСП ще се самоунищожи дотогава, в момента съществуват на изкуствено дишане", категоричен бе Гърневски.

От ГЕРБ виждат консолидиран опит за преврат, в който президентът Радев дърпа спусъка и обеднява всички несъгласни, така че ГЕРБ да не могат да стигнат до политически дивиденти.

Спас Гърневски посочи, че на площада около държавния глава Румен Радев била мафията и мутрите. Тези хора говорят за мафия и кражби, а те действително разграбиха държавата, възмутен е Гърневски, който смята, че след 30 години най-после се намерил главен прокурор и прокуратура, която да сложи пръст в раните. Главният прокурор вкара олигарсите в ареста, похвали депутатът работата на обвинител номер едно.

Депутатите се скараха кой носи отговорност за "лумпените" на протеста
Обновена

Депутатите се скараха кой носи отговорност за "лумпените" на протеста

Тома Биков призова да не се участва в сценарий на организираната престъпност

ГЕРБ чува отлично протестиращите хора. Първата група хора била превратаджиите, защитниците на мафията и олигарсите, обединени около президента Румен Радев. "Президентът Радев наруши конституционните си правомощия и вместо да бъде обединител раздели нацията и дръпна спусъка на раздвоението в обществото", категоричен бе Гърневски.

Втората група протестиращи били момчетата с тъмни качулки и маски, чиято задача е да окървавят протеста. Третата група била групата от хора, които протестират мирно, разграничават се от превратаджиите и анархистите.

Протестът в София приключи без инциденти

Протестът в София приключи без инциденти

Демонстрацията прерасна в шествие из столичните улици

Спас Гърневски недоумява какво обаче би дошло след една евентуална оставка на правителството. БСП не могат да управляват собствената си партия, а представете си да управляват държава, призова депутатът.

Той недоумява и какво общо имат премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ с "Росенец", за да твърди Христо Иванов, че едва ли не това било работа на управляващите. Това са съшити с бели конци опити за провокация, по мнението на Гърневски. Той призова хората да започнат да конкретизират своите искания и възгледи за доброто на България.

Радев не бил президент - тласнал протеста в грешна посока

Радев не бил президент - тласнал протеста в грешна посока

Държавният глава се опитва да защити самия себе си според Антоний Гълъбов

"Ако евросредствата бъдат намалени, най-разочаровани ще бъдат БСП и техният протест ще стихне. Лигите им капят, че могат да дойдат едни пари от Европа и те няма да могат да имат достъп до тях. Това е една от причините да искат да отстранят правителството, Радев да назначи кабинет и да започнат да мишкуват", отсече Спас Гърневски.

Той изтъкна, че ако се махне правителството от власт, ще се "докара този бездарник, който раздели нацията - президентът да състави някакво си анонимно правителство и да върне България в ръцете на едни хора, които нищо не са доказали". "Ако той е генерал в неговата си професия, в политическата професия е фелдфебел, който стои на първото стъпало", посочи Гърневски. Той смята, че Цветан Цветанов няма да изиграе лоша шега на ГЕРБ.

Кризисно оцеляване в ГЕРБ вижда Цветан Цветанов

Кризисно оцеляване в ГЕРБ вижда Цветан Цветанов

Той е доволен, че вече е бил дистанциран, благодарени на Апартамент гейт