Настоявам охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от страна на НСО да бъде свалена. Това може да се случи още днес, ако изпълняващият длъжността началник на НСО свика незабавно заседание на комисията, която преценява нуждата от охрана.

Разпоредил съм на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС да гласуват "за" на заседанието.

Това заяви премиерът Бойко Борисов във "фейсбук". 

Няколко минути след това стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказват от охраната си от НСО. 

Доган и Пеевски се отказват от охраната си от НСО

Доган и Пеевски се отказват от охраната си от НСО

Това стана след като Борисов настоя да им се слави охраната от НСО

Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО.

Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес.

Премиерът настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват "за" свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Шефът на НСО ген. Станчев хвърли оставка

Шефът на НСО ген. Станчев хвърли оставка

НСО прилагала закона такъв какъвто е и пазела излъчените представители "независимо от качеството, стойностите и възгледите им"

Припомняме, вчера шефът на НСО ген. Станчев подаде оставка с изявление, че НСО изпълнява закона такъв какъвто е и не се поддава на политически натиск.

ГЕРБ и ОП обявиха, че ще предложат промени в закона за НСО. 

По повод охраната на Ахмед Доган лидерът на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че Доган бил обикновен човек и не се нуждаел от охрана.