Лесно е да попадеш оставка, но държавата ще спре да работи по време на криза. Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева в Перущица.

Тя подчерта, че демокрацията е най-ценното нещо и всеки човек има право да иска по-добър живот. По нейни думи политиците трябва да чуват мнението на хората и да търсят начини за удовлетворяване на техните искания.

Караянчева посочи, че когато някой критикува властта, е редно да отбелязва и какво е направено за България през последните 10 години, през които са управлявали ГЕРБ. Според нея през този период страната се е преобразила.

Радев не бил президент - тласнал протеста в грешна посока

Радев не бил президент - тласнал протеста в грешна посока

Държавният глава се опитва да защити самия себе си според Антоний Гълъбов

Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски, изтъкна тя.

Караянчева посочи, че икономиката на страната е растяла с големи темпове, но тогава е дошъл коронавирусът и светът е изпаднал в криза. Лесно е да подадем оставка сега, но нали държавата ще трябва да продължи да работи и да предлага ежедневно решения за облекчаване на последиците от пандемията, отбеляза тя.

По нейни думи сред мирно протестиращите граждани със справедливи искания се забелязват и "стари муцуни", които са се провалили в политиката, а сега искат да влязат във властта през задния вход.

Тя дори била уверена, че Румен Радев вече има готов служебен кабинет.

"Той е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук", отсече Караянчева.

В Перущица Караянчева присъства на инспектирането на ремонта на централния градски парк, а след това посети манастира "Свети Георги Победоносец" в село Белащица и подари на светата обител икона на светеца.

Румен Радев призова да не се делим

Румен Радев призова да не се делим

Кабинетът и главният прокурор се опитвали да оцелеят с интриги

"Румен Радев отдавна не е моят президент. Вместо да насърчава мирът и единството, той целенасочено години наред разделя обществото". Това заяви Караянчева по-късно днес в Първомай.

Тя изрази недоумение защо когато прожекторите осветят президентството, има проблем, а когато осветят управляващите - няма проблем.

Караянчева подчерта, че политика не се прави само на жълтите павета и увери, че управляващите ще чуят всички справедливи искания на хората. Това обаче не важало по нейни думи за платените провокатори и за неуспелите политически фигури, които яхват протестите за лична изгода.

"Чуваме призивите за оставка. Но по данни на социологическите агенции ГЕРБ продължава убедително да е първа политическа сила. Отново ще спечелим и ще съставим кабинет, но ще сме загубили страшно ценно време, тъй като сме в криза и се изискват действия всеки ден", отбеляза тя.

Караянчева заяви, че я побиват тръпки при мисълта за миналия служебен кабинет или за правителството на Орешарски и подчерта, че управляващите ще заложат на диалога като инструмент за потушаване на напрежението.

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Управляващите чували много добре всички протестиращи