Половин час, след като влезе в Столичното следствие, за да бъде разпитан за ваксините, ексминистърът на правосъдието Христо Иванов напусна сградата и обяви, че "това е един доста пошъл пиар на прокуратурата".

Очевидно, че в това няма никакво право и се прави опит да се демонстрира политическа значимост и тежест, убеден е Иванов, който не спести критиките си към държавното обвинение.

По думите му, главният прокурор показва колко е влиятелен и силен. Той определи случващото се като демонстрация на политическо влияние на хора, които са в оставка.

Бившият министър е на мнение, че все пак има хора, които трябва да бъдат разследвани, визирайки записите на Цветан Василев и материалите, които излизали за начините, по които се управлява несъстоятелността на КТБ, адв. Мондешки и неговите приближени, и т.н.
Иванов смята още, че за КТБ трябва да бъде питан финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

В следствието Иванов бил разпитван как се взема решение на подпис. По думите му, тази практика не е особено добра и засяга голям брой решения на Министерския съвет. Министърът подписва огромно количество актове и трябва да носи отговорност за тях, но физически е невъзможно да бъде запознат с всички. Самият Иванов, като министър на правосъдието, е имал дни, в които е подписвал по 400 документа.

На въпрос дали е част от кръга "агнешки главички" Иванов заяви, че не знаел за такива. "Ако искате да ме свързвате с кулинарни произведения, бих предпочел бели бъбреци".