Да си подредим дома. За това призова заместник-председателят на БСП Кирил Добрев в Сухиндол. Припомняме, че той също е номиниран за председател на столетницата.

Най-сериозният проблем, с който се сблъскваме в последните години, е проблемът с кадрите и тяхната мотивация, подчерта той. Десетте години опозиция, а на места и доста повече, доведоха до липса на мотивирани и политически подготвени хора, изтъкна социалистът. Затова той смята, че трябва да се намерят и подготвят кадри - от кмет на най-малкото населено място, до министри. Добрев е категоричен, че ако продължава тази тенденция, няма да има никакво значение кой за какъв пост е номиниран, тъй като всички са изправени пред риска да няма кой да ги избира.

Известно е, че когато една партия е в опозиция, тя използва това време да подреди дома си и да се подготви за следващата битка - програмно, организационно и кадрово, настоя социалистът. Следващите избори са след една година, както напомни той. Затова отчетно-изборната кампания на левите е време те са си подредят дома.

Нинова категорична, че няма договорки между нея и Кирил Добрев

Нинова категорична, че няма договорки между нея и Кирил Добрев

А "Борисов занимава европейският ни партньори само с общи приказки"

Според Кирил Добрев липсата на реализация силно демотивира партийните членове и симпатизанти и то "точно онзи среден ешалон, който липсва на БСП". Кирил Добрев също така постави въпроса за мандатността и несъвместимостта на постовете - мерки, които той лично подкрепя, но стои въпросът дали приложени заедно, не поставят БСП в кадрови вакуум.

Станишев: Има натиск при номинациите за председател на БСП и дописване на документи

Станишев: Има натиск при номинациите за председател на БСП и дописване на документи

Той каза, че е чул, че "силно се използва апаратът като инструмент за натиск при номинации"