Ако някой си мисли, че бихме направили завой и да подкрепим правителство на ГЕРБ - няма да ги подкрепим. Това заяви пред "Дарик" радио лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Запитан дали е било грешка от страна на ГЕРБ, че са излъчили преговорен екип, той подчерта, че всеки лидер има отговорността да поведе такива преговори, но дори не за коалиция, а за политики.

По думи на Петков би било много смислено за ГЕРБ в разговори Борисов да влезе в парламента.

Той заяви, че ПП биха участвали в преговори с Борисов, при условие че те са абсолютно прозрачни и всички камери излъчват разговорите, така че никой да не може да каже, че има някакво задкулисие. Трябва да можем да говорим за политиките, които трябва да се направят заедно, категоричен бе Петков.

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

Имало е уговорка Радостин Василев да оглави спортната комисия

ПП ще говори с ГЕРБ, но с ясната идея, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ в първия мандат, независимо какво се случва, но бихме дали много ясно представа по кои неща те могат да разчитат на нас като опозиция, която ще подкрепя техните политики, уточни той.

Петков увери, че ПП ще поемат сериозно отговорността за втория мандат.

Запитан дали партията ще представи скрит коз по време на консултациите с президента Румен Радев в понеделник, той отвърна, че ПП има открит коз. Да се опитваме да връщаме темата за бюджета, трябва да бъде вкаран преди края на месеца, ще върнем дискусията как може този парламент и служебното правителство да работят заедно следващия месец, очаквайте в понеделник да върнем дискусията за бюджета и шестте политики, посочи Петков.

Относно избирането на председател за спортната комисия и за внесения сигнал от Радостин Василев в КПКОНПИ срещу служебния министър Весела Лечева, лидерът на ПП посочи, че има голям интерес комисията да не се оглавява от човека, който пуска сигнала срещу нея.

Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

Не може да се събудим днес с различно виждане на модела "ГЕРБ" , убеден е бившият премиер

Според него най-вероятно за спортната комисия ще бъде назначен служебен председател.

Относно комисията по земеделие той заяви, че ще се реши на среща на ПГ дали да се издигне някой друг кандидат от вече предложения, или пак ще има назначаване на служебен председател.

Петков коментира и избора на председател на 48-то Народно събрание: "Христо Иванов заяви, ако получи подкрепа от ГЕРБ, БСП и от нас, да предложат кандидат. За мое учудване ГЕРБ предпочете да бъде в координация с ДПС и БСП, а пък БСП предпочете да подкрепи Вежди Рашидов вместо потенциален кандидат на ДБ. Тук вече ние разбрахме, че в този случай тази координация между тях един човек от годините на прехода оглави първата и най-важна позиция в българския парламент."