Депутатите продължиха и днес със състава на комисиите.

Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ. Комисията по конституционни въпроси пое Атанас Славов от ДБ.

Комисията по младежта и спорта, която вчера се оказа доста спорна, и днес остана без председател. Халил Летифов бе номинацията на ДПС. ПП държаха на Радостин Василев. И двамата не бяха одобрени.

Комисията по вероизповеданията също остана без ръководство, тъй като нямаше номинации.

ГЕРБ взеха 5 комисии, ПП - 4, Възраждане и БСП с по 3

ГЕРБ взеха 5 комисии, ПП - 4, Възраждане и БСП с по 3

Не се разбраха за Комисията по земеделието

Комисията по земеделие също остана без председател. Иван Христанов бе номинацията на ПП. Други предложения нямаше. Никола Минчев припомни как Христанов е посмял да се бори с корупционния модел в сектора. Самият Христанов обясни, че комисията по земеделие е важен политически орган. Има криза и в земеделието, подчерта той. Колебанието кой да оглави комисията, добавяло още една криза, а именно криза на доверието. Пари, които е щяло да потънат в един джоб, са върнати в хазната, по думите на депутата от ПП. Христанов отчете постигнатото в сектора, докато беше заместник-министър на земеделието.

За пръв път от влизането си в ЕС България инвестира повече в земеделието, отколкото ЕС, подчерта той и се обяви за агресивна политика за инвестиции в земеделието. Ресорната комисия трябва да работи за интересите на земеделците, по думите му. Всеки член на тази комисия трябва да се раздаде докрай, подчерта Христанов. Целта била земеделие, което буди гордост.

Бившият земеделски министър Иван Иванов изтъкна, че БСП е оглавявала ведомството и тя е носила отговорност за водените политики. Индивидуалните изпълнения не ги поощрявам, сподели той. Кирил Петков потвърди думите на Иванов. Той призова отборът от предишната власт да работи така добре и в комисията по земеделие. Хората нямат дърва, притеснен е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Народното събрание зацикли и на съставянето на комисиите

Народното събрание зацикли и на съставянето на комисиите

Мустафа Карадайъ призова депутатите да не се вживяват в ролята на Рамбо