В обедната си почивка премиерът Кирил Петков дойде в Народното събрание да подкрепи заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов, чиято оставка започнаха да разглеждат депутатите.

По време на моята обедна почивка исках да дам моята подкрепа и към Мирослав, искането за неговата оставка е абсолютно необосновано, заяви пред медиите премиерът. Той обясни, че Мирослав е "от свестните и много изпълнители хора, а искането за оставката му определи като провокация.

В такъв момент е хубаво да се види подкрепата на цялата парламентарна група на ПП.

Щастлив съм, че цялата група е много единна, констатира Кирил Петков, опитвайки се да пробие кордона от журналисти.

Оставката на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов бе поискана от опозицията

Оставката на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов бе поискана от опозицията

Официалното искане е внесено в деловодството на парламента

Искането за оставка бе внесено от ГЕРБ/СДС и подкрепено и от подписите на депутати от ДПС и "Възраждане". Поводът за искането за оставка на Мирослав Иванов е отнемането на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова миналия петък (13 май). Тогава Десислава Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС. Според вносителите на проекторешението, поведението на Мирослав Иванов е особено некоректно спрямо представители на трите опозиционни партии, но най-вече се проявява спрямо най-голямата опозиционна парламентарна група - ПГ на ГЕРБ-СДС, и нейния председател.