Съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков вижда тайна координация между Борисов-Пеевски-Радев, която в момента започва да се разпада и се чудят как да си удържат на сделката. "Явно сегашният външен министър, който бе избран (Стефан Димитров - б.р.) няма евроатлантически поглед и вдигна веждите на хората, когато се изказа с доста проруска реторика. Защо беше сложен този външен министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не са го знаели, че е такъв", коментира Петков пред журналисти в Партийния дом отказа на Даниел Митов от външно министерство.

Според Петков Даниел Митов има добри визии за външната политика, но изглежда, че е имал договорка и президентът е запитал къде е неговата част от договорката и защо махат неговия външен министър.

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това е правителство на Борисов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

Във връзка с доклада за договора "Боташ", Кирил Петков посочи, че договорът струва близо половин милион долара на ден, няма го докладът, а ГЕРБ започва да брани служебното правителство на Румен Радев. "Тази евроатлантическа кожа, зад която се крие господин Борисов, отдолу прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и прозира сделка с "Боташ". Как може да има доклад и да не бъде внесен? Евроатлантизмът започва да се изпарява от въздуха и истината започва да излиза", отсече Петков.

ПП-ДБ ще настояват докладът с "Боташ" да бъде внесен, гласуван и да бъде изпратен на прокуратурата.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов очаква диалогът между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за поста на външния министър да продължи. Той запита защо Главчев не е повдигнал въпроса за вътрешния министър Калин Стоянов и за скрития коалиционен участник в правителството - изпълняващият функциите Борислав Сарафов. "Неговото участие е осигурено в коалицията, за да прикрива гърба на господин Пеевски и по отношение на "Боташ" и за тази мръсна тайна за половин милион, който гледаме как се прикрива със срамни процедурни ходове", каза Христо Иванов.

На въпрос на News.bg дали е възможна спирала от предсрочни парламентарни избори, както преди 3 години, ако се продължава по същия начин с взаимни обвинения, Христо Иванов заяви, че всички трябва да поемат отговорността да поемат управлението на страната, но то трябва да бъде реформаторско.

Даниел Митов се отказва от Външно министерство
Обновена

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

Макар и според него да е добре партийно оцветени хора да заемат министерски постове