Кирил Петков, ПП, не е гледал брифинга на Бойко Борисов и няма представа какво предлагат от ГЕРБ като споразумение. Затова и нито приема, нито отхвърля нещо. Изказването си Петков направи от името на всички лидери в ПП/ДБ, които стояха зад гълба му, но останаха безмълвни.

Във всеки случай Кирил Петков заяви, че няма време да се играят театри и да се правят медийни изяви повече. Моментът на ротацията идва и академик Денков ще си подаде оставката на 6 март. "... единственото, което разбрах е, че щяло да отнеме 10 дни да представи тяхната версия на документа. Според мен е много важно да работим по-бързо. Бих призовал ГЕРБ да работят по-бързо, по-старателно, така че да имаме възможността да работим заедно още през този уикенд."

Кирил Петков обаче посочи и че оценката за работата на министрите от страна на акад. Денков е готова от един месец, а все още не е обсъдена с Мария Габриел, а и с Бойко Борисов. И преди няколко дни Петков му написал SMS с предупреждението, че трябва да се работи в срокове. 

Николай Денков намекна: Ротация ще има

Николай Денков намекна: Ротация ще има

Вече е готов с оценката на министрите

Посочи обаче и друго, на което и наблегна - че дори не и министрите, на които Борисов толкова държи, са важните, а акцентът трябва да падне върху регулаторите и избори - КЗК, ВСС, службите. "За тях никой не гласува, хората не гласуват за тях, а ги получават за 5 години, а именно те определят живота на хората.

По думите на Петков - не трябва да се отвлича темата с различни ходове как да се разпределят министрите. "Нека не си играем на театър, а да седнем и да решим реалните проблеми на хората. Нямаме ли ясен отговор за регулаторите за ВСС, разговорите за министри са излишни", бе категоричен Петков.

Той отказа да коментира заявката на Борисов за пропорционално, според броя депутати, разпределение на министерските кресла. Коментира обаче критиките от страна на ГЕРБ на министрите за техните пътувания - къде да търси министърът на туризма още туристи, по малките населени места в България, или например министърът на икономиката да търси в България чужди инвестиции. Именно в този тон, Кирил Петков отказа да влиза. 

анкета

Да има ли избори 2в1?

Виж резултати

Да, вече подкрепям друга партия 10.5%

Да, не одобрявам кабинета 41.2%

Не, излишен разход е 13.4%

Не, резултатът ще бъде същият 24.9%

Не ме вълнува - няма да гласувам 10.0%