В спор влязоха лидерите на "Продължаваме промяната" и БСП Кирил Петков и Корнелия Нинова по време на дебата за промените в Изборния кодекс на второ четене.

Петков взе първо мнение по темата днес, обръщайки се към парламентарни групи, които искат промените за връщане на смесен вот на изборите. Към ГЕРБ той каза, че заглушават гласа на хората си, а към Нинова, че е можела да направи БСП лява модерна партия, но решила: "Ще гласувам с ДПС и Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати."

Лидерът на социалистите отговори, че "с процедури и лъжи политика не се прави". Тя смята, че има очевиден интерес към БСП от кръгове и партии. "6 години някой се опитва да ми овладее партията отвътре и отвън, много по-опасни хора и вляво, и вдясно тук са го правили. Аматьори сте, недейте и вие", каза Нинова.

Асен Василев отговори, че вътрешните процеси в левицата не интересуват "Продължаваме промяната". "Г-жо Нинова вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП", уточни той.

В края на заседанието след час и половина спор дебатът по заглавието на законопроекта за ИК бе прекратен със 123 гласа "за", "против" 36, без въздържали се.

Безсмислените цеодневни процедури на днешното заседание обобщи председателстващият НС днес по време на дебата по заглавието на законопроекта Росен Желязков от ГЕРБ. "Не е добре, когато се използват процедури от правилника, които са създадени да работят в полза на НС. Единственото неоспоримо нещо в този законопроект бе неговото заглавие", категоричен бе той.