Маските паднаха, омръзна ми от страхливци. С тези емоционални думи премиерът в оставка Кирил Петков влезе на заседанието в Брюксел, припомняйки че именно за днешния ден е бил обвиняван, че ще предаде българските интереси и ще извърши национално предателство. 

Кирил Петков увери, че ще си спази думата и ще остави решението за Северна Македония на парламента. Надява се и в най-кратко време НС ще вземе решение по този въпрос.

Петков заяви, че темата за Македония е мъглата, която се е пускала в публичното пространство, за да се разклати правителството. Но аз ще си спазя думата. Ще се видим на излизане. Моят отговор ще бъде същия. 

"Френското предложение за Република Северна Македония е много хубаво. Не трябва да го изпускаме." Това заяви пред журналисти в Брюксел премиера в оставка Кирил Петков. Той коментира темите за ветото, наложено на РСМ и френското предложение за разрешаване на проблема, както и реакциите на политическите сили.

Премиерът в оставка коментира и вчерашната пресконференция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Не можеш да излизаш по телевизията, да се биеш в гърдите и после да блокираш комисията. Това двуличие е характерно за него", категоричен бе Петков. Ако Бойко Борисов иска да изглежда като нормален бивш държавник, нека отиде на комисия и да проведен една нормално дискусия, допълни той.

Кирил Петков коментира и позицията на президента Румен Радев по казуса с Македония. "Президента не може да не свиква КСНС и да се крие и от разни места да казва кой какво трябва да направи. Ако е човек на място щеше да свика КСНС. Писна ми от страхливци", каза още министър-председателя в оставка.

Костадинов видя външен натиск и в ГЕРБ и при Румен Радев

Костадинов видя външен натиск и в ГЕРБ и при Румен Радев

ГЕРБ били с ПП в коалиция за Северна Македония

Като абсурдно определи и провалянето на кворума от тази сутрин. "Страх ги е - не мога да повярвам, че не могат да съберат кворум - защо, защото не могат да изберат председател."