"Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки." Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в коментар на вчерашните взаимни обвинения между депутатите, бивши и настоящи на ИТН, и хора от мнозинството.

Петков потвърди, че ПП продължават разговори с много хора, като идеята е "всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание".

В записа на разговор между Радостин Василев и депутатката Христинка Иванова той не чува заплахи, но чува твърде много инсинуации по темата. "Само по себе си е долно - да записваш хора, с които работиш", коментира Кирил Петков.

Петков и Василев: Мафията изгуби коалиционния си партньор

Петков и Василев: Мафията изгуби коалиционния си партньор

България и нейната история винаги е зависела от смели хора

Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите би бил невероятен удар върху най-бедните пенсионери.

"Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата дизерфикация трябва да продължи по начина, по който го направихме", допълни премиерът.

Във Велико Търново, където е на посещение днес премиерът, той коментира и няколко приоритета на правителството, извън актуализацията на бюджета.

Работодателите питат премиера от къде ще купуваме газ след края на юни 2022 г.

Работодателите питат премиера от къде ще купуваме газ след края на юни 2022 г.

Правителството да обяви на какъв етап са евентуални преговори за доставка на природен газ

От юли месец се очаква азерския газ да тръгне по гръцката връзка, а правителството не се е отказало и от американския газ, заяви Кирил Петков.

Отварянето на гръцката връзка би било за Петков "следващата победа". 1 млрд. куб. м. се очакват да потекат между юли и август по гръцката връзка, а премиерът има намерение да пътува до Баку, за да договори окончателните количества.

Иначе правителството мисли върху дългосрочни договори и работим върху микса, за да бъде средната цена за доставка да е по-ниска от тази на "Газпром".

По думите му строителството на АМ "Хемус" не може да бъде отпушено, ако не мине през гласуване в парламента. Макар и да са платени много, на практика няма магистрала, а и има едни незаконни дейности, за които дори няма гаранция за качество. Другият проблем - това че МВР и министър Рашков събират доказателства в папки, внасят ги в прокуратурата и там "изчезват". Но няма процедура и мнозинство, с което да се смени главния прокурор Иван Гешев. Иначе, по думите на Петков, имаме непрекъснато спиране на правовия ред.

МРРБ опровергава Рашков с документи

МРРБ опровергава Рашков с документи

Караджов винаги се придържал към договореното с премиера, МФ и МВР