Притеснявал съм се, че Слави Трифонов не се появи никъде никога, че не познава депутатите си, че в листите се появиха хора, обвързани с бизнеса, че има проблеми в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Това коментира пред бТВ министърът на спорта Радостин Василев, който вчера обяви, че напуска ИТН и сваля доверие от лидера си.

Подал си оставката в знак на лоялност, 10 минути, след като разбрал, че Трифонов си е изтеглил министрите. "В 47-то НС депутатите от ИТН са гумените печати на волята на ръководството", смята още Василев.

Той потвърди, че се виждал с премиера Кирил Петков, говорили си за "пазарлъците в МРРБ", заедно били с останалите напуснали депутати от ИТН.

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки

Срещата с премиера била в дома на Василев, с още 8-9 депутати, а Кирил Петков искал да разкаже на депутатите от ИТН за ситуацията в МРРБ. Радостин Василев обясни, че на пресконференцията за напускане на ПГ вчера е трябвало да бъдат 10-12 депутати, но "голяма част от тях били заплашвани от Тошко Йорданов".

Радостин Василев коментира още "пуснатия запис за заплахи от негова страна към депутата Христинка Иванова". По думите му разговорът с нея бил проведен 30 мин преди пресконференцията вчера, но той уточни, че тя е присъствала на срещите с премиера Петков с още депутати от ИТН, но "тя явно в последния момент се отказва".

"Вчера на практика бе закрит бизнес проектът на Слави Трифонов", заключи Радостин Василев. Той разказа, че в края на март е правен преглед на спортната база и ресторанта в Дианабад, след което е последвал скандал. Категорично той съобщи, че помещението ще бъде освободено с полиция, договорът ще бъде прекратен".