Да се намали цената на ВиК Бургас услугите, която от 01 август е 4,39 лв. с ДДС. Това поиска областният управител проф. Мария Нейкова по време на работна среща на членовете на Асоциацията по ВиК. На работната среща, присъстваха по-голямата част от кметовете и председателите на общинските съвети, както и ръководството на ВиК-Бургас.

Основните предложения, около които се обединиха присъстващите, е ръководството на ВиК-Бургас да преразгледа инвестиционния си план за отпадане на неприоритетни проекти, както и източниците за финансовото обезпечаване на реализацията му. До 05 септември директорът на ВиК-Бургас ще представи на кметовете и областния управител промененият формат на бизнес плана, предложения за намаляване на оперативните разходи, оптимизиране на програми и дейности, както и възможностите за осигуряване на финансови средства.

При необходимост ще се проведе нова работна среща за разясняване на променения инвестиционен план. Нейкова даде указания на ВиК-Бургас ЕАД да подготви необходимите документи за кандидатстване за целево финансиране от "Български ВиК холдинг" EАД. Общините да станат акционери във ВиК, преразглеждане решението на КЕВР, закриване на Асоциацията по ВиК, както и нормативни промени в сектора, бяха други предложения, чути в залата.

Партия е ангажирала адвокатска кантора срещу поскъпването на водата в Бургас

Партия е ангажирала адвокатска кантора срещу поскъпването на водата в Бургас

Имат и протестна готовност