Синдикатите искат от кандидатите за евродепутати от ГЕРБ повече средства за образование от европейските фондове. Те искат още нашата образователна система за бъде хвалена в ЕП.

Янка Такева е притеснена от мобилността на младите. Нашите математици са в Канада, нашите физици са във Франция, посочи тя.

Пламен Димитров пък акцентира върху дигитализацията на обучението. На европейско ниво България трябва да води битка за енергийна независимост и базови дигитални умения на гражданите, смята президентът на КНСБ.

КНСБ представят Манифеста си за евровота на кандидатите за ЕП

КНСБ представят Манифеста си за евровота на кандидатите за ЕП

Първи на среща са поканени от ГЕРБ

Без базови дигитални умения и "Фолксваген" да дойде, ще си отиде, предупреди синдикалист номер едно. Това за нас е национална кауза и битката е голяма, посочи още Пламен Димитров.

Той коментира, че енергийната ни независимост е свързана с националната ни сигурност. Дигитализацията обаче, според КНСБ, плаши хората, както приватизацията. Въвеждането на нови технологии предполага намаляване на работни места, според Васил Яначков.

Индустрията е притеснена, че практически стъпки не се правят достатъчно за хората, които са в заводите сега. Има ли интерес държавата да подготвя хората да заемат новите работни места, попита синдикалистът.

КНСБ смята, че образованието само не може да се справи с проблема за четвъртата индустриална революция. България не е само лошо, каза Яначков. Имаме заводи, които са на световно ниво, похвали той.

КНСБ отчете ръст от 87% на средната работна заплата за 10 години

КНСБ отчете ръст от 87% на средната работна заплата за 10 години

Въпреки всички данни, българинът остава най-бедния в ЕС