"Политическо Движение Социалдемократи" се присъедини към коалиция "Продължаваме промяната".

Двете формации ще се явят съвместно на парламентарните избори на 14 ноември.

От коалицията посочват, че разговори за присъединяване се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Иначе се зарадвал много на заявките на Манолова и Иванов

ПП "Политическо Движение Социалдемократи" е основана през 2000 г. Председател е Елена Нонева. Движението цели да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала инициативи, насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната.

От коалицията посочват, че през 2005 г. движението първо е предложило въвеждането на електронна здравна карта, а преди три години е издигнало инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда.

Трите принципа на социалдемокрацията - справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция "Продължаваме промяната", което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

Петков и Василев категорично подкрепят Румен Радев

На парламентарните избори през 2005 година ПД "Социалдемократи" участва като част от "Коалиция за България" и има един избран депутат — Николай Камов. Участва и на местните избори през 2007 г. Повече информация за политическата активност липсва.

Последната публикация на сайта на движението е от ноември 2019 г., а на фейсбук страницата на ПД "Социалдемократи" последната публикация е поздравление за дамите на 8 март.

През 2019 г. ПД "Социалдемократи" участва и в поредното обединение на леви формации заедно с Дискусионен клуб "Георги Кирков" - гр. Казанлък, ПП "Съюз за отечеството, Отечествен съюз, АБВ, Движение 21, Съюз на комунистите в България, Партия на българските комунисти, Клуб "Лява автентичност" - гр. Пловдив и др.