Мястото за разрешаване на този сложен казус е в парламента. Само през парламентарна комисия би могло да бъдат установени закононарушенията и да се потърси механизъм за тяхното прекратяване и недопускане. Това коментира председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред БНТ по повод приключилата проверка за подслушване на политици у нас.

Той допълни, че тази проверка трябва да бъде извършена от независим орган и че има готовност да внесе искане за създаване на парламентарна комисия.

По думите му от "Демократична България" са готови и ще работят да бъде създадено правителство. Според него - хората, които са гласували на изборите, са казали две основни неща: искаме отстраняване от власт на ГЕРБ и създаване на правителство на промените.

Демократична България ще подкрепи само партии, които нямат общо с ДПС и модела Борисов

Демократична България ще подкрепи само партии, които нямат общо с ДПС и модела Борисов

Отстраняване на сегашния състав на ВСС и на Гешев е приоритет за ДБ

Атанасов очаква от "Има такъв народ" да проявят мъдрост като първа политическа сила- след конструиране на Народното събрание да потърсят подкрепа от останалите политически сили, с които смятат, че могат да провеждат общи политики. Ние сме готови да се отзовем, допълни той.

Атанас Атанасов коментира, че "Демократична България" досега не са имали официална покана за преговори с ИТН. Те искат да се придържат към конституционния ред.

ИТН: Наша отговорност е да предложим кабинет - когато му дойде времето

ИТН: Наша отговорност е да предложим кабинет - когато му дойде времето

Ако бъде подкрепен в пленарна зала, ще има кабинет, но ако не - по-логично е да има нови избори

Един от най-важните приоритети за "Демократична България" е създаване на правителство, което реално ще отстрани Борисовата държава от власт - това, че Борисов е загубил последните избори, не означава, че е загубил лостовете в държавата.