Бившият лидер на БСП Михаил Миков определи като самоцел на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за евровота.

"Всяко време ражда своите добри и лоши герои, своите политици и представители на народа, които движат нещата напред, усещат пулса на времето и усещат накъде върви светът и такива, които слагат възпират, натоварени са с техните комплекси (...) И добрите и лошите герои са част от България - и тогава, и сега", коментира Миков пред БНТ ситуацията на българските политици днес и паралела с тези преди 140 години, когато е била приета Търновската конституция.

Миков е на мнение, че днес не се определя като достойно да си политик. Според него днес политиците са подложени на остракизъм, независимо дали е заслужен или не.

Миков определи твърденията на ГЕРБ, че Нинова е предлагала пари на Миков, за да се откаже от председателкия пост в партията, като "пълни глупости".

ГЕРБ пита Нинова дали е предлагала 30 млн.лв. на Михаил Миков

ГЕРБ пита Нинова дали е предлагала 30 млн.лв. на Михаил Миков

Ако Нинова била от ГЕРБ не просто е щяла да подаде оставка десет пъти, а да бъде изритана

"Аз имам своята позиция и съм я заявявал много ясно с риск да не се харесам на ръководството", посочи Миков по адрес на вътрешните противоречия в БСП.

Бившият лидер на социалистите коментира и "войната" между Нинова и Станишев. По думите му този вътрешнопартиен конфликт е ненужен.

Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП
Обновена

Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП

Пълно пренареждане на листите

"Става въпрос за някакви лични неща. Не мога да намеря сериозните аргументи", допълни той по повод желанието на Нинова Станишев да не бъде сред номинираните за евродепутати социалисти.

В листата на БСП нямало евроскептици, но имало "БСП критици", каза още Миков, визирайки Иво Христов.

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията
Обновена

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на БСП иска да отстрани лидера на ПЕС от партията, убеден Миков