След брифинга на социалистите ГЕРБ отговориха с нападателни въпроси към Корнелия Нинова.

Как Корнелия Нинова от синя активистка успя да извърши приватизация на "Техноимпекс" с доста авоари в него, попита отново на пресконференция депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Припомняме, преди повече от година лидерът на БСП се закани, че ще съди депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова именно заради разпространяването на обвинения по аферата "Техноимпекс". 
Той обвини Нинова и в опит за лъжа, тъй като апартаментът ѝ, според него, е купен по времето, когато тя вече е била член на партията. По официална информация има излезли над 200 СРС-та по повод сделки и икономически интереси.

ГЕРБ показа справка, че Корнелия Нинова не е проверявана

ГЕРБ показа справка, че Корнелия Нинова не е проверявана

Не е имало досъдебни производства за приватизацията на "Техноимпекс"

Депутатът се интересува и как е станала "кражбата на века" в Пловдив през 2006-2007 година, когато през Общинския съвет и като зам.-министърът на икономиката Нинова е отнела над милиард и 200 милиона имоти от държавата и Пловдив.

Шефът на КПКОНПИ днес постъпи изключително достойно и показа, че има политици, които ще следват летвата на моралната отговорност, каза още Гърневски.

Ако Нинова беше от ГЕРБ, досега да е подала оставка десет пъти, изрази мнение Тома Биков. Според Гърневски обаче, тя нямало да подаде оставка, а "просто щяла да бъде изритана от ГЕРБ".

Затова от ГЕРБ питат дали Нинова е предлага 30 млн. лева на бившия лидер на БСП Михаил Миков да се откаже от лидерското място. Ако лидерът на социалистите замълчи, ще приемем отговорът за положителен, заяви Гърневски. По отношение етичния стандарт не приемаме нищо от БСП на сериозно, категоричен беше и Биков. Според него Нинова трябва да обясни откъде са дошли тези пари, как биха били върнати и какви ангажименти са поети.

Припомняме, Корнелия Нинова спечели изборите на 49-ия конгрес на БСП именно, изправяйки се на балотаж срещу предишния лидер Михаил Миков. И до този момент отношенията в партията са обтегнати.