Пеевски е опасен и за себе си, и за ДПС. А кризите, които се случват в момента се дължат на амбициите му да стане премиер. Дните на Пеевски в ДПС са преброени, заяви в студиото на БТВ Корман Исмаилов.

Бившият кадър на ДПС, изключен заради "уронване на престижа на партията", всъщност заради критики към управлението и политиката й, конкретно и към Ахмед Доган, коментира вълненията в Движението за права и свободи, които бушуват в последната седмица

ДПС е партия, на която председателите се инсталират, а Ахмед Доган също е такъв - инсталиран. След време, когато той овладя структурите и започна да внушава, че ДПС е негова рожба, започна моето разочарование от него, припомни Исмаилов и подреди като инсталирани председатели и Местан, и Карадайъ.

Инсталирането на Пеевски от Доган обаче определи като "сериозна гавра към избирателите", "едно наистина безпардонно решение", което няма нищо общо с ценностите на партията. Това засяга особено избирателите в Турция, но не оставя равнодушни и тези в България.

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

ДПС е монолитно, с Доган ще бъдем заедно

Според Исмаилов Пеевски е личен финансов проект на Ахмед Доган, но и никога не е допускал, че Доган може да изпусне юздите. Явното в момента е обаче, че Доган е отслабен или поне значително финансово или по друг начин зависим от Делян Пеевски. Какво означава това, Исмаилов не уточни на фона на констатацията, ДПС се е превърнала в партия на системната корупция, а Пеевски може да се разгърне на такъв терен. "Явно зависимостите между Доган и Пеевски са много здрави, иначе досега Пеевски да е излетял като тапа от шампанско", посочи той.

Като грешка обаче на Делян Пеевски, Корман Исмаилов посочи, че председателят е възприел Движението като лична фирма.

Рамадан Аталай се чувства изключен "по заслуги"

Рамадан Аталай се чувства изключен "по заслуги"

"Ще видим" дали има единство между Доган и Пеевски

Иначе Корман Исмаилов е погледнал в регистрите, където пише, че партията ДПС се представлява от Делян Пеевски и Джевдет Чакъров заедно и поотделно. "Партията се представлява от, а не се управлява от..., открои Корман Исмаилов.

Иначе Корман Исмаилов завърши с коментар за ситуацията в държавата: Имаме път надолу към дъното, аз съм оптимист и мисля, че ще го стигнем след около десетина години.

Областният съвет на ДПС в Силистра застава зад Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Силистра застава зад Ахмед Доган

Може някой да подсказва за Пеевски, че може да е повече от Доган, според Орхан Мемиш