Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай се шегува със ситуацията в ДПС. Попитан в кулоарите на парламента защо е изключен той отговори: "По заслуги."

А на въпроса има ли единство между Ахмед Доган и Делян Пеевски отговори лаконично: "Ще видим."

Иначе Рамадан Аталай отрече да има нещо драматично в партията. Според него решението дали Делян Пеевски да бъде свален, трябва да бъде взето колективно.

Не мога да изляза и да кажа да се отреже главата на когото и да е, подчерта Аталай.

 Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Пътят на ДПС е начертания път от д-р Доган!", подчертава Хасан Азис

Припомняме, че Рамадан Аталай беше един от първите изключени и знаково лице за ДПС. Тези промени предизвикаха недоволство сред структурите на Движението за права и свободи, които се обявиха против последните решения на ръководството, след като последователно бяха изключени Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, което последва снемането на доверие от Рамадан Аталай. Те поискаха Ахмед Доган да се намеси лично. 

Преди два дни в студиото на БТВ Аталай заяви, че има разрив между председателя на ДПС Делян Пеевски и почетния лидер на партия Ахмед Доган, което повдигна въпроса има ли разцепление в Движението. Причината е едноличното управление на Пеевски и противоречия дали да се подкрепи правителството с премиер Росен Желязков, като Доган препоръчал то да не се подкрепи. 

По този повод вчера беше изключен и Джейхан Ибрянов, който твърди, че е гласувал "против" правителството на Желязков, но системата отчела галса му като "въздържал се". По-късно през денят депутати от ДПС излязоха с деклрации, като една част от тях защитаваха това, че партията не може нито без Доган, нито без Пеевски, а другата, която е гласувала "против" кабинета "Желязков", настоя за един лидер на ДПС, а именно Ахмед Доган. 

Самият Пеевски потвърди, че има разминавания между неговите виждания и тези на Доган. Версията на Пеевски е, че се изключват само хора със свалено доверие от местните структури, а не според гласуването в пленарна зала

Депутати от ДПС с настояване за един лидер - Ахмед Доган

Депутати от ДПС с настояване за един лидер - Ахмед Доган

Но част от актива не иска да застава зад текста в тях