Ще чакам Бойко Борисов в съда и той ще загуби това дело. Това заяви пред БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да я съди за репликата "Ти си крадец".

Припомняме, че Борисов иска да съди Нинова, защото с изявлението си тя е накърнила честта и достойнството му. Освен това нарушавала закона.

Борисов ще съди Нинова

Борисов ще съди Нинова

Честта му е накърнена от изявлението й "Ти си крадец"

Корнелия Нинова обясни, че приема спокойно намерението на Борисов и тази нощ ще спи. "Не ми е тревога, други тревоги имам сега. Това е изопачено. Използвах поговорката "Крадеца вика дръжте крадеца". Това е негов вътрешен проблем, опит да си мобилизира твърдото ядро и това дело е точно това", подчерта Нинова.

Нинова е категорична, че е готова да управлява България. Тя смята, че са били изопачени и думите й "демокрацията ни взе много". "Призовах да си върнем свободата, да не позволяваме това, което се случи с Елена Йончева, с Иван Гарелов", обясни Корнелия Нинова.

Тя призна, че не изпитва носталгия по комунизма, както и че в БСП продължават да се наричат другари и другарки.

Корнелия Нинова твърди, че БСП са най-демократичната партия в момента в България. Те са въвели напълно пряката демокрация и са ограничили мандатността си в парламента.

Запитана какво й е отнел социализмът, Нинова отсече: "Нищо. Била съм твърде малка, за да помня в детайли всичко".

"Никога не съм била активист и член на друга партия, освен на БСП", категорична бе Нинова. Тя коментира, че я свързват със със синята идея, защото по времето на Костов била във външнотърговска фирма. "Червеният" лидер обаче изтъкна, че не се познават. "Познавах зам.-министъра на икономиката и туризма, но не съм била и няма да бъда член на друга партия", се зарече Нинова.

"Баща ми беше член на БКП", посочи Нинова и поясни, че тя не е влязла в БСП по партийна линия, а по прагматични съображения. Като ръководител на външнотърговско дружество не харесвала дясната политика в областта на външната търговия и се поинтересувала коя политическа сила има адекватна програма. Така припознала идеите на БСП и влязла в партията.

"10% от заплатата ми е членският ми внос в партията всеки месец", призна Нинова и изчисли, че това са 250 лв. месечно, тъй като, докато е била депутат, заплатат й била 2500 лв.

Нинова отсече, че е готова да управлява България. "Разделила съм си задачите в три групи-краткосрочи- които веднага ще свърша,средосрочни -до края на годината и дългосрочни- които изискват хоризонт и национално съгласие", обясни лидерът на БСП.

"Семейството ми живее с 2500 лв.", заяви Нинова, като поясни, че живеят двамата със съпруга си. Със средна работна заплата би било трудно, допълни лидерът на БСП. Тя обаче поясни, че ако й се наложи, знае 2 и 200.

"Имам едно добро качество- всеки месец да ходя по селата и малките градове", посочи Нинова и поясни, че знае как хората там живеят.

По темата за пенсиите Нинова смята, че 200 лв. е малка е пенсия. "Пенсионерите не могат да живеят с тези пари", подчерта тя. Преизчисляването им струвало 800 млн. лв. По думите й, тези пари няма да идват нито от заеми, нито от данъци, а от по-висока събираемост и ръст на БВП. "Думите на Борисов за справяне с контрабандата не са верни", категорична е Нинова.

По думите й, от паралелната държава могат да дойдат 10 млрд. лв. "Ще сложим край на тази паралелна държава и, освен чрез ръст на бвп, приход може да дойде и от там", изтъкна червеният лидер.

Тя изтъкна, че БСП изчислила програмата си разумно. За 2018 г. трябват 800 млн. лв. за преизчисляване на пенсиите. За да плащат по-ниски данъци младите семейста с деца били нужни 300 млн. лв.

"Веднага бих изтеглила жалбата за увеличение на цената на винетките, това ще облекчи семействата", коментира още Нинова. Тя допълни, че би оттеглила и жалбата за увеличението на цената на билета за градския транспорт в София.

По отношение на данъците Нинова изтъкна, че младите работещи семейства с деца ще плащат по-малко данъци. "По-високи данъци ще плащат само онези 7000 души, които имат доход 10 000 лв. месечно", подчерта лидерът на БСП.

Нинова е решена да стане премиер, ако БСП спечели изборите. С кого ще управляват, зависело от резултатите, от платформите и преговорите, от допитването до партията.

"Най-близки по идеи и платформи сме с "Обединени патриоти" , посочи Нинова и допълни, че първо тях биха поканили на разговори. "Не бихме направили коалиция с ГЕРБ", категоричен е лидерът на БСП.

"Не допускам и не мисля за вариант втора сила. Сигурна съм, че печелим тези избори. Ще направим правителство. Нужна е стабилност по две причини - заплахата от Турция и предсеателството на ЕС", разясни Нинова.

Тя призна, че в БСП винаги са допускали комуникационна грешка."Правим добри неща и не ги обясняваме на хората", изтъкна тя. Затова Нинова обеща: "Като министър-председател всяка сдмица ще се изправям от една такава трибунка, ако ми дадете телевизиите, и ще казвам това направих, това не направих".

Нинова сподели, че в банковата си сметка има 10-ина хиляди лв. Нинова посочи още, че тренира езда 1-2 пъти в месеца. "От 38 години съм на кон", сподели "червеният" лидер. От кариерата си като следовател помни все още едно дело за блудство над едно дете. Това бил най-тежкият й спомен от годините като следовател.

Помолена да посочи едно добро качество на основния си опонент Бойко Борисов, Нинова заяви: "Никак не обичам да съм лицемерна". Все пак обаче определи Борисов като "достъпен, лесно комуникативен с хората", но уточни, че го казва "полулицемерно". Нинова сподели, че Борисов я е поздравявал за рожден ден преди години. "Аз съм го поздравявала за 3-ти март, но преди време", призна ття.

Нинова отхвърля възможността да подаде оставка като лидер на БСП, ако загубят изборите, тъй като е убедена, че това няма да се случи. Ако спечелят, не би оставила министри от служебния кабинет . "Не ги познавам, няма как да работя с хора, които не познавам", е аргументът й.

"Към Борисов, ако може малко въпроси да задам", обърна се задочно Нинова към основния си опонент. И изтъкна въпросите към него: "Трябваше да е тук, да сме един срещу друг. Изплаши се. Задочно да го питам- срещу какво смени Ирина Бокова за Кристалина Георгиева, срещу какво получи подкрепата на ДОСТ и до кога ще продължава националният интерес за него да не е важен, а да е личният?", заключи Нинова.