Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново настоя президентът Румен Радев спешно да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС). Апелът си тя отправи във фейсбук профила си.

"Не го направи в други ключови за страната събития", отправи критика към държавния глава Нинова. И призова - ако му е останала грам отговорност към държавата и народа и уважение към законите, то до края на деня да проведе КСНС за намиране на решение на кризата.

Това, което се случва вчера и днес, е най-тежкият удар срещу държавността в последните години, възмутена е соцводачката.

ЦИК отказа да върне машинното гласуване за местния вот

ЦИК отказа да върне машинното гласуване за местния вот

Окончателно утре ще се гласува само с хартиена бюлетина

Министерският съвет се изправи срещу ЦИК, МВР срещу ДАНС, ОИК срещу ЦИК, партия срещу партия от управляващото мнозинство, констатира още Нинова. Според нея резултатът от това е тотален срив в и без това крехкото доверие в институциите.

"Каквото и да се случи оттук нататък, всеки ще търси основание за касиране на изборите. Тази агония ще продължи месеци, на прага на тежка зима, нестабилност и несигурност с оглед геополитическите проблеми и две войни", допълни още Корнелия Нинова.

Николай Денков: Класически пример за активно мероприятие, но гласувайте

Николай Денков: Класически пример за активно мероприятие, но гласувайте

Докладът на ДАНС прави внушения, а ЦИК заблуждава

Припомняме, лидерът на БСП призова президента да свика КСНС съвсем скоро, но в контекста на войната в Израел. Тогава обаче Румен Радев свика среща, но под друг формат, а именно- консултативна среща.