БСП видя кой кой е в Народното събрание при днешното гласуване по вота на недоверие. Правителството на Борисов и присъдружните му партии до последно ще отричат действителността, според мнението на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Парламентът е делегитимиран. ГЕРБ и ОП били заедно, както винаги. "Воля" се изтъргува за пореден път. ДПС обаче не взели думата. Затова соцлидерът заподозря, че те изчаквали да видят как ще се развие случая с тримата министри (Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, на които премиерът Бойко Борисов поиска оставките - б.р.).

И петият вот на недоверие не успя

И петият вот на недоверие не успя

124 депутати гласуваха против вота, 11 се въздържаха

Левите искат да се приеме машинното гласуване и Народното събрание да се разпусне. Нелепо е заемането на героични пози от министър-председателя относно какви велики неща е постигнал в Брюксел, каза Кристиян Вигенин за сделката на ЕС. Кохезионната политика е провал, според социалиста. Не се постига национална цел с евросредствата, а една голяма част от европейските средства изтичат към олигарсите, притеснен е Вигенин. Трябва да се затворят кранчетата, с които се източват европейските средства.

Съдебната реформа ще е тема и на следващите избори за левите. Лесни решения обаче нямало, според Крум Зарков.