Между институциите има противоборство. Този коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова за отчета на президента Румен Радев

"За мен просто разминаване между институциите е слабо изречение, правилното е противоборство", посочи Нинова. По думите ѝ управляващото мнозинство и президентът Радев имат абсолютно различни позиции по важни за държавата теми, като например борбата с корупцията.

Румен Радев: Борбата с корупцията остава за гражданите и медиите

Румен Радев: Борбата с корупцията остава за гражданите и медиите

Президентът не е изненадат от решението на правната комисия

"ГЕРБ години наред, Бойко Борисов лично три мандата, превърна парламента в това, което каза г-н Радев - нотариат, който му заверява подписа", подчерта соцлидерът.

Нинова за пореден път припомни, че вчера премиерът не е дошъл на дебатите за вота на недоверие. "От месеци не е идвал на парламентарен контрол", изтъкна още лидерът на червените. По думите ѝ това е системно и последователно погазване на Конституцията и на институциите в България.

"Президентската двойка изпълни със съдържание институцията и абсолютно последователно изпълнява предизборните си обещания, а мнението на червените. Иначе имало и разминаване за някои приоритети на Радев. Не успя да ни убеди, включително и нас за достигане на 2% от БВП за превъоръжаване", каза Корнелия Нинова.

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

Народът трябва да се произнесе за или против ратификацията