Вотът на недоверие ще бъде математика срещу политиката и морала, защото "сглобката" се критикува от Бойко Борисов на публични места, но всъщност се крепи от гласовете на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Конрелия Нинова, цитирана от Нова телевизия.

По думите й вотът е най-малкото нещо, което опозицията трябва да направи, за да видят хората проблемите, което правителството натрупва. Нинова подчерта, че също така вотът на недоверие е и въпрос на морал.

Лидерът на БСП отправи тежки критики към кабинета Денков. Тя посочи, че този тип правителство е предателство към хората и протестите от преди няколко години, които искаха промяна. Според Нинова кабинета предава националните интереси в сферите на земеделието, енергетиката и икономиката.

Тя посочи, че целта на управляващите е единствено да оцелеят, да се изперат и да се върнат във властта. Техен приоритет е да си разпределят парите по ПВУ, а не добруването на България, поясни лидерът на социалистите.

Това, че Борисов крепи правителството на Денков е абсолютно алогично от гледна точка на политика и на морал, каза още Нинова.

Припомняме, че Възраждане и ИТН атакуваха правителството с вот на недоверие за несправяне в сферата на енергетиката. Вотът бе подкрепен и от другата опозиционна партия БСП. Вотът бе внесен в деловодството на НС в края на миналата седмица.

Вотът на недоверие няма да мине, категоричен е Кирил Петков

Вотът на недоверие няма да мине, категоричен е Кирил Петков

Математиката е ясна