Политиците трябва малко да спрат да експлоатират темата за коронавируса и изборите по един или друг начин. За това призова здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга на НОЩ в Министерски съвет. Коментарът си министърът направи във връзка с въпрос има ли готовност членовете на СИК да бъдат ваксинирани преди вота, за да бъдат предпазени от заразяване.

"Ако мислим само за изборите, хората ще ни забравят и ще спрат да мислят за нас. Изборите ще дойдат, но ако продължим да мислим само за изборите, без да мислим за здравето на хората, ще трябва да избираме нов народ, а не да провеждаме избори", категоричен бе проф. Ангелов.

Костадин Ангелов няма нужда от политика, за да осигури безопасни избори

Костадин Ангелов няма нужда от политика, за да осигури безопасни избори

Ангелов не съобразява мерките с датата на изборите

Той увери, че има достатъчно количество ваксини. Политиците се опитват да прокарат една мисъл, че няма достатъчно ваксини, но това категорично не е вярно. Българската държава е осигурила достатъчно количество ваксини за всички български граждани, увери здравният министър.

"Всеки български политик трябва да си даде ясен отговор пред себе си - въпросът с пандемията и въпросът с ваксините не са въпроси, които да се политизират.

За последните 30 години се нагледахме на политици, които се опитват да решат проблемите на България или на определена група от хора, но дойде време да мислим за решаване на проблемите на всеки отделен български гражданин, а не да се крием зад решаване на проблемите на България", подчерта проф. Ангелов.

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите
Обновена

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

Епидемията е непредсказуема, предупредиха медиците

Той се пошегува, че почти всичко вече е обещано, но се търсят хората, които да го изпълнят.

Ангелов е убеден, че хората могат да различат истината от лъжата, а доверие не се получава, а се печели само с ясни резултати. Доверието се заслужава, доверието не се иска, акцентира проф. Ангелов.

Увеличават се медиците, които искат да се ваксинират срещу COVID-19

Увеличават се медиците, които искат да се ваксинират срещу COVID-19

Венцислав Мутафчийски призова обаче да бъдем внимателни